Kebab a kuskus s hráškem a bylinkami

by - neděle, března 25, 2018


Dnešní recept je jedním z těch, ke kterým se budu hrozně ráda vracet. Jednak pro tu jednoduchost
a jednak pro tu rychlost přípravy a dokonalý chuťový požitek. Inspirací mi byl časopis FOOD
jedno ze starších čísel, díky němuž jsem objevila dokonalé jídlo na letní měsíce :-)

Budete potřebovat:

400 g libového vepřového masa
sůl
1 lžička mletého kmínu
špetka kajenského pepře
1 lžička sladké mleté papriky
1 lžíce oleje
100 g cherry rajčátek

Na kuskus
400 ml vývaru
100 g mraženého hrášku
100 g kuskusu
1 mrkev nahrubo nastrouhaná
1 lžíce šťávy z citronu
1 lžíce oleje
libeček
petrželka


Špejle namočíme na chvíli do vody. 
Mezitím nakrájíme na cca 3cm kousky masa, osolíme, v misce smícháme s kmínem, pepřem,
sladkou mletou paprikou a olejem.
Kousky masa napícháme na špejle střídavě s rajčátky tak, aby každá špejle začínala
a končila kouskem masa.
Na pánvi rozpálíme olej a kebab ze všech stran osmažíme. 
Kuskus zalijeme horkým vývarem, přidáme hrášek a necháme kuskus nabobtnat. 
Po asi 5-6 minutách přebytečný vývar slijeme.
Ke kuskusu přidáme mrkev, bylinky, citronovou šťávu a olej.
Smícháme, dáme na talíř společně s hotovým kebabem.


Mohlo by se ti líbit

0 komentářů

Poslední komentáře