Kebab a kuskus s hráškem a bylinkami
Dnešní recept je jedním z těch, ke kterým se budu hrozně ráda vracet. Jednak pro tu jednoduchost
a jednak pro tu rychlost přípravy a dokonalý chuťový požitek. Inspirací mi byl časopis FOOD,
jedno ze starších čísel, díky němuž jsem objevila dokonalé jídlo na letní měsíce :-)
Budete potřebovat:
400 g libového vepřového masa
sůl
1 lžička mletého kmínu
špetka kajenského pepře
1 lžička sladké mleté papriky
1 lžíce oleje
100 g cherry rajčátek
Na kuskus
400 ml vývaru
100 g mraženého hrášku
100 g kuskusu
1 mrkev nahrubo nastrouhaná
1 lžíce šťávy z citronu
1 lžíce oleje
libeček
petrželka
Špejle namočíme na chvíli do vody.
Mezitím nakrájíme na cca 3cm kousky masa, osolíme, v misce smícháme s kmínem, pepřem,
sladkou mletou paprikou a olejem.
Kousky masa napícháme na špejle střídavě s rajčátky tak, aby každá špejle začínala
a končila kouskem masa.
Na pánvi rozpálíme olej a kebab ze všech stran osmažíme.
Kuskus zalijeme horkým vývarem, přidáme hrášek a necháme kuskus nabobtnat.
Po asi 5-6 minutách přebytečný vývar slijeme.
Ke kuskusu přidáme mrkev, bylinky, citronovou šťávu a olej.
Smícháme, dáme na talíř společně s hotovým kebabem.
0 komentářů