Ovesné jablečné kapsičky


Pokud chcete zdravější verzi klasického štrůdlu, vyzkoušejte tyto kapsy, které jsou zcela bez klasické mouky a bílého cukru. 

Na 5 kousků budete potřebovat:

2 kelímky bílého jogurtu
4 lžíce ovesné mouky (nebo rozmixujte ovesné vločky)
4 lžíce ovesných vloček
2 lžíce medu
1 jablko nakrájené na malé kostičky
vlašské ořechy nebo slunečnice
skořice

Postup:

V misce smíchejte jogurty, ovesnou mouku, ovesné vločky a med. Nechte chvíli odpočinout, aby celá směs trochu zhoustla.

Nyní si na plech dejte pečící papír a lžící navrstvěte 5 placiček. Zasypte střed nakrájenými jablky a ořechy. Nyní na kapsičky dejte další vrstvu jogurtové směsi, aby vznikly na oko krásné bochánky. Opět zasypte jablíčky a ořechy nebo slunečnicemi a posypte skořicí.

Pečte zhruba 20 minut na 175 °C. Podávejte teplé nebo vychlazené :-)

Kristina

Před vložením do trouby.

Po upečení.

5 komentářů:

  1. 2 kelímky jogurtu jsou asi myšleny ty malé, že? Radši se ptám, abych něco nepoto... :D

    OdpovědětVymazat
  2. Týno tenhle recept je super (: Dělala jsem už asi 4x, a i když bych to zrovna nenazvala náhradou štrůdlu, tak chuťové buňky to perfektně uspokojí. Děkuji za super recept! (;

    OdpovědětVymazat