Smažené zelí se slaninou


Když pominu fakt, že je tohle naprosto skvělé jídlo do jídelníčku low-carb nadšenců, pak musím zcela jednoznačně a jako prioritu zmínit, že neexistuje levnější jídlo, které vám dodá takový chuťový zážitek. Tohle nám kdysi dělávala naše babička s těstovinami, ale bývalo nám po tom těžko. Což je jasný! Spousta těstovin, spousta tuku = to se nesnese. Ale vynechte těstoviny a najíte se jak králové. Mám vůbec zmiňovat, že mi víc než polovinu pánve snědl muž a ani si k tomu nestihl sednout?


Budete potřebovat:

1 velkou cibuli
3 stroužky česneku
200 g slaniny na větší kostičky
1 hlávku zelí
sůl, pepř

Jak na to?

Na pánvi osmažíme slaninu zhruba 5-8 minut, dokud nepustí dostatek tuku.
Slaninu vyjmeme a dáme stranou.
Do stejné pánve dáme cibuli, česnek, zhruba 2 minutky osmažíme.
Nyní přidáme na kostky nakrájené zelí (zbavíme se tvrdého středu).
Zelí smažíme zhruba 10 minut, záleží také na tom, jak moc křupavé či měkké jej chceme.
Osolíme, opepříme a občas promícháme. 
Smícháme se slaninou a podáváme. 

Nechte si chutnat :-)

Kristina


Žádné komentáře:

Okomentovat