Bramborové lodičky se slaninou a volským okem

by - úterý, května 01, 2018


Tímto jednoduchým receptem se zavděčíte nejen mužům, ale i sami sobě. Dovolit si jej přichystat mohou i naprostí nováčci ve vaření a rozhodně se povede na výbornou. Na jídle si pochutnají děti,
ale i dospělí. U nás tohle bylo jednu dobu skoro neustále na stole :-)

Budete potřebovat:

střední brambory
anglickou slaninu
vejce
sůl
olej
míchaný zeleninový salát

Jak na to?

Střední brambory umyjte a dejte vcelku a bez loupání vařit do slané vody dokud nezměknou.
Brambory poté vytáhněte, dejte na plech vyložený pečícím papírem a druhou stranou paličky na maso
do brambor pořádně bouchněte. Můžete do nich bouchnout i dlaní, ale pozor, ať se nepopálíte. 
Rozflákané brambory zakapejte olejem. Můžete ještě dokořenit ještě libovolným kořením,
ale nám stačí bohatě sůl. 
Pečte v předehřáté troubě na 220 °C asi 15-20 minut.
Mezitím si slaninu nakrájejte na kostky a na pánvi osmažte, dokud nepustí většinu tuku.
Z vajíček uděláme volská oka a osolíme.
Na talíř posléze pokládáme opečené brambory, naplníme díry opečenou slaninou.
Přidáme volské oko (já na obrázku posypala ještě pažitkou).
Přidejte libovolné množství libovolného zeleninového salátu a podávejte :-)

Kristina


Mohlo by se ti líbit

0 komentářů

Poslední komentáře