Vyzkoušeno: Jogurtový koláč s jahodami a rebarborou


Jelikož jsem měla rebarboru už dlouho schovanou a k tomu zůstalo pár jahod, rozhodla jsem se udělat rebarborový koláč s jahodami. Původně jsem chtěla kynuté těsto, ale pak jsem si říkala, že vyzkouším něco nového a hledala recepty někde jinde.

Vzpomněla jsem si na krásnou kuchařky od Coolinářky, kterou mám doma a snad náhoda tomu chtěla, že v knize skutečně byl recept na koláč s jahodami a rebarborou :) Nejdříve jsem se lekla, že je těsto jogurtové, ale jelikož autorce Svaťce věřím její fotky, koláč vypadal úchvatně a tak jsem se do něj pustila.

Už když jsme společně s Eliškou míchaly těsto, bylo jasný už od pohledu, že koláč dopadne skvěle. A také že ano. Upekla jsem jednu z nejbáječnějších dobrot, jaké se mi kdy v troubě povedly :-) Naprosto top koláč. Nadýchaný, vláčný, chuťově famózní a ona sladkokyselá rovnováha je v tomto teplém počasí naprosto dokonalá.

Vy si jej můžete upéct taky, jelikož Coolinářka má tento recept i na své webové stránce :)
Její knihu Testováno na rodině si můžete zakoupit zde.


2 komentáře:

  1. prečo si sa toho jogurtu zľakla? ja sa už roky snažím do každého cesta prepašovať buď jogurt, alebo acidko, kefír, podmáslí... takýmto koláčom sa nič nevyrovná :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No protože se ještě žádný z jogurtu nepovedl :D Vždycky se to nějak zdrclo, ztuhlo, nedalo se to jíst... tenhle byl perfektní. Jinak z podmáslí mi také chutná :)

      Vymazat