Indický květák s kešu omáčkou a rýží (vegan)

by - středa, června 27, 2018


Určitě mi dáte za pravdu, že je občas fajn se v jídelníčku vzdát masa a prostě si pošmáhnout na čistě
rostlinné stravě. Věřte mi, když řeknu, že masovou variantu tohoto pokrmu jsem dělala již několikrát
 a byla famózní, ale když se trochu pozmění obsah omáčky a namísto masa dáme do omáčky květák,
na chuti to nic neubere. Naopak. Budete mít tendenci se toho ujíst :-)

Budete potřebovat:

Na omáčku

2 šálky vody (450 ml)
1/2 šálku kešu oříšků
100 g rajčatového protlaku
1 lžička garam masala
1 lžička soli
1/2 lžičky mletého zázvoru

Dále

2 lžíce kokosového oleje (nebo vegan másla)
1 menší cibule
3 stroužky česneku
1/2 hlavy středního květáku
rýže (jako příloha)

Jak na to?

Uvařte rýži dle návodu na obalu. Můžete použít jakoukoli máte rádi.
Květákové růžičky nakrájíme na malé kousky a dáme stranou.
Ingredience na omáčku dejte do vysokorychlostního mixéru (např. Nutribullet)
a vše důkladně rozmixujte, abyste získaly jemnou omáčku.
Na pánvi rozpustíme kokosový olej, přidáme na drobno nakrájenou cibuli a utřený česnek.
Chvíli smažíme a často mícháme.
Jakmile okraje cibulky začnou hnědnout, vlijeme do pánve omáčku.
Přidáme květák a za občasného míchání vaříme zhruba 10 minut.
Nebo minimálně do té doby, než nám květák změkne do požadovaného stavu.
Nepřevařte jej :-)
Podáváme s rýži a petrželkou jako ozdobu.

Dobrou chuť.

K.


Mohlo by se ti líbit

0 komentářů

Poslední komentáře