Pečený losos s mangovou salsou

by - neděle, července 01, 2018


Jednoduchý. Zajímavý. Kontrastní. Lehce stravitelný. Tak takový je tento recept, kterým jsem se
nechala inspirovat na stránce Cooking Classy. Každopádně jsem si - ostatně jako vždy - upravila přípravu rýže a trochu obsah samotné salsy, protože v původním receptu bylo co? Avokádo...  
Kdo mne zná, tak ví. Netřeba plýtvat řádky a vysvětlovat :-D


Celý pokrm se skládá ze tří částí. Z přípravy lososa, z přípravy salsy a rýže. Rýži připravte dle
toho, jak ji máte rádi. Doporučuji osobně jasmínovou nebo basmati. Tento recept si to vyloženě
žádá. Nejdříve si připravte marinádu, pak si udělejte salsu a rýži, než začnete péct lososa

Budete potřebovat:

vařenou rýži
300 g lososa

Marináda na lososa

3 lžíce oleje
2 lžičky limetkové kůry
3 lžíce limetkové šťávy
3 stroužky utřeného česneku
sůl, pepř

Mangová salsa

1 velké zralé mango
hrst kukuřice
1/2 červené papriky
1/2 červené cibule
1 lžička kokosového oleje
1 lžička (olivového) oleje
1 lžička limetkové kůry
1 lžíce limetkové šťávy
sušená nebo čerstvá petrželka
špetka (růžové himalájské) soli

Jak na to?

Smíchejte všechny ingredience na marinádu a obalte v ní lososa. Prvních 15 minut nechte marinovat
jednu stranu, po dané době lososa otočte a marinujte i z druhé strany taktéž minimálně 15 minut.

Mezitím si připravte salsu. V míse smíchejte kukuřici, na malé kostičky nakrájené mango, červenou
papriku a na drobno nakrájenou červenou cibuli. Přidejte oleje, limetkovou šťávu a kůru, petrželku
a jemně osolte. Promíchejte a dejte stranou, aby se chutě promísily mezi sebou.

Dejte vařit rýži. Pokud ji máte v tuto chvíli již připravenou, vezměte marinovaného lososa a z obou
stran jej na pánvičce opečte s veškerou marinádou. Můžete přidat lžíci oleje přímo na pánev.

Na talíř následně dejte rýži, lososa a mangovou salsu. Ozdobte plátky limetky a podávejte.

Tip: do salsy vymačkejte šťávu z pomeranče. 


Doufám, že vám bude chutnat stejně jako mně. Kontrast mezi limetkovým lososem a sladkým
mangem v salse je naprosto dokonalý :-)

Dobrou chuť.

Kristina ♡


Mohlo by se ti líbit

0 komentářů

Poslední komentáře