Yakisoba nudle

by - neděle, července 15, 2018


Nebudu zapírat. Tyhle nudle nejsou z mé hlavy, ale nechala jsem se inspirovat stránkou
tastemade.com. Když jsem viděla video, jakým způsobem tohle hlavní jídlo připravují, dostala
jsem na to tak příšernou chuť, že jsem ještě ten den jela pro veškeré věci, které jsou k receptu
potřeba, do obchodu. Druhá věc, která mne napadla bylo, že se tímhle pokrmem zavděčím hlavně
svému muži, který má pro jídla s nudlemi vyloženě slabost. Ono to tak trochu připomíná "čínu",
v podstatě nejsme tak daleko od pravdy. Yakisoba nudle se dají připravovat různým způsobem
a jde skutečně o asijský pokrm, který se prvně objevil v Japonsku.

Budete potřebovat:

400 g kuřecích kousků
1 šálek brokolice na malé kousky
1 menší mrkev na kolečka
2 cm zázvoru na drobno
1/2 cibule
1/2 červené papriky na kostky
1/2 žluté papriky nakrájené na kostky
1,5 hrsti na tenké proužky nakrájeného červeného zelí
60 ml tmavé sojové omáčky
60 ml vody
1 lžíce škrobu
1 lžíce vody
olej
sůl
nesolené arašídy
nať z jarní cibulky
nudle (koupíte zde nebo v Kauflandu)

Jak na to?

Smíchejte kuřecí kousky, zázvor, sůl a nechte marinovat v sójovce smíchanou s vodou.
V pánvi na oleji osmažíme cibuli, mrkev, papriky, brokolici a zelí.
Zhruba po 5 minutách vyjmeme a dáme na talíř.
Do stejné pánve znovu dáme trochu oleje a osmažíme kuřecí kousky bez marinády. Tu si ponecháme.
Jakmile budou kuřecí kousky osmažené, vložíme zpět zeleninu a vlijeme marinádu.
Po 5 minutách přidáme škrob smíchaný se studenou vodou a další 2 minuty prohříváme. 
Nakonec vložíme nudle a pečivě smícháme.


Na úplný závěr nezapomeneme ozdobit arašídy a natí z jarní cibulky :-)

Dobrou chuť :-)

K.

Mohlo by se ti líbit

0 komentářů

Poslední komentáře