Meruňkový piškot s bílkovou peřinkou


Tento recept jsem našla na italských stránkách jedné kuchařky a trvalo mi pěknou chvíli pochopit z Google překladače, jaké ingredience jsou třeba a hlavně jakým postupem se dobrat k výsledku. Nebyla jsem sto pochopit, o co jde =D Naštěstí měl recept i nějaké obrázky z postupu, takže jsem si ve většině domýšlela, co se na fotkách zrovna děje a nakonec z toho vylezla strašně dobrá piškotová buchta s meruňkami a bílkovou polevou =) Dělala jsem již dvakrát a určitě mám jednu radu. Snažte se docílit toho, aby bylo piškotové těsto po nalití na plech co nejtenčí. On ten piškot pěkně nakyne a když je příliš vysoký, není to zkrátka ono =) Když je nízký, je famózní =)


Co budete potřebovat:

Na těsto

50 g cukru
90 g másla
90 g hladké mouky (může být i bezlepková)
50 g bramborového škrobu
1/2 sáčku prášku do pečiva
2 vejce

Na bílkovou peřinku

1 vejce
50 g cukru
2 lžíce moučkového cukru
35 g bramborového škrobu

Jak na to?

Předehřejte troubu na 200 °C.
V misce vyšlehejte máslo s cukrem.
Přisypte mouku, škrob, prášek do pečiva, vejce a vyšlehejte těsto.
Těsto nebude tekuté, ale v podstatě tužší, nezalekněte se a pěkně jej rozprostřete vařečkou
po celé délce plechu, který jste vystlali pečícím papírem.
Půlky meruněk vystelte celý povrch těsta.
Dejte péct na 10-15 minut.

Během pečení si připravíme bílkovou peřinku.
Ušleháme sníh z bílku. Až bude pevný, zašleháme do něj cukry.
Pak špachtlí jemně vmícháme škrob a žloutek.
Vytáhneme buchtu, která již chytla jemně zlatavý nádech a polijeme jej bílkovou směsí.
Rozprostřeme rovnoměrně po celém koláči.
Dáme opět do trouby na 10 minut. 
Poté vyjmeme, necháme vychladnout, pocukrujeme a podáváme.

Dobrou chuť :)

Kristina

PS: Na fotce níže jsem pekla pouze z poloviční porce do zapékací mísy 25x25 cm.


Žádné komentáře:

Okomentovat