Plněná omeleta kuřecím soté


Tento rodinný recept už s námi putuje dlouhé dlouhé roky a nepřestal nás bavit. Pravda, nepatří k těm nezdravějším díky uzenině, ale kombinace jemné omelety s masem je prostě geniální a parádně zasytí. Příloh je občas dost a takovou omeletou na slano zkrátka překvapíte kdykoli :-)

Budete potřebovat: 

Na 4 omelety

200 ml mléka
2 vejce
100 g hladké mouky
sůl

Na kuřecí soté

500 g kuřecího (i jiného) masa
1 větší mrkev
1/2 větší cibule
2 stroužky česneku
50 g trvanlivého salámu (v receptu použita Vysočina)
sojová omáčka
sůl
olej

Jak na to?

Metličkou vyšleháme těsto na omelety a na pánvičce z obou stran čtyři osmažíme.
V míse smícháme na kostičky nakrájené maso, cibuli, utřený česnek, na tenká 
kolečka nakrájenou mrkev a na kostičky salám.
V pánvi rozpálíme olej a vše z mísy osmažíme, zakapeme sojovkou a dochutíme solí. 
Směs balíme do teplých omelet a podáváme.

Dobrou chuť :)

Kristina


1 komentář: