Arašídové máslo

Tolik arašídového másla ze 300 g arašídů. Tři sáčky mne stály 30 Kč, výroba necelých

10 minut času =) A máslíčko teklo jak zlatý sirup =) Potřebujete jen dvě věci. 

• kvalitní mixér s menší nádobou
• trpělivost

Lépe se dělá máslo, když je více arašídů v menší nádobě. Někdo si rád před mixování arašídy nahřívá na pánvi nebo v troubě. Je to proto, že teplé ořechy snadněji uvolní olej
a celý proces mixování ořechů do "másla" je tak urychlen. Mixováním se ale nádoba
v mém případě zcela rychle zahřála a pak to chytne docela rychlost.
Nebudu zapírat. Je to o trpělivosti. Nádobu musíte chtě nechtě několikrát otevřít a ořechy.
 které ulpí na okrajích nádoby, je nutno setřít do blízkosti nožů. Celý proces je ale velmi
 jednoduchý a ten pocit po vykonané práci je skvělý! Minimálně za vyzkoušení to určitě
stojí.
Můžete si tak udělat másla nejen jednodruhová, ale míchat si dle libosti. Určitě se časem
 neubráníte ani variantám se skořicí, melasou, čokoládou, mletým mákem, kávy apod. 

Hodně štěstí všem =)

Kristina

Žádné komentáře:

Okomentovat