Česká čína


Pokud chcete udělat něco výjimečného na večeři či oběd ve dvou, doporučuji všemi deseti
českou verzi klasické číny. Kombinace bílého zelí, arašídů, medu a kuřecího masa s basmati rýží je dokonalost sama o sobě. Věřte mi, že se zavděčíte a po večeři, která bude vydatná, se nebude cítit těžce. Naopak. Vyzkoušejte a dejte mi vědět,  jak vám chutnalo :)

Recept jsem objevila v jednom ze starších čísel časopisu F.O.O.D, který mi je stále
i po letech skvělých pomocníkem a inspirací v kuchyni. 


Budete potřebovat:

400 g kuřecích prsou
2cm kousek čerstvého zázvoru
2 stroužky česneku
1 žloutek
8 lžic soj. omáčky
3 lžičky solamylu
1 pórek nakrájený na 5cm špalíčky
1 červená kapie
1 malé zelené jablko
3 listy bílého hlávkového zelí
1 lžíce medu (nebo cukru)
hrst arašídů
olej, sůl

Jak na to?

Maso nakrájíme na proužky a smícháme najemno nastrouhaným zázvorem, česnekem
na tenké plátky, žloutkem a polovinou soj. omáčky. Necháme 15 minut marinovat.
Promícháme se 2 lžičkami solamylu a v hlubší pánvi na oleji osmažíme dozlatova. 
Opečené maso vyjmeme a dáme stranou. Do pánve přilijeme trochu oleje.
Nyní smažíme pórek, kapii na proužky, jablko na proužky a také zelí.
Smažíme tak dlouho, aby vše mírně změklo, ale přesto zůstalo křupavé.
Zalijeme medem, promícháme a zalijeme zbylou sojovou omáčkou smíchanou
se lžičkou solamylu. Podle potřeby osolíme, přidáme zpět do pánve maso.
Prohřejeme. Přisypeme buráky a smícháme. Podáváme s rýží. 

Dobrou chuť :)

K. 


Žádné komentáře:

Okomentovat