Tvarohová bábovka s borůvkami | Bundt Cake


Recept jsem si našla na internetu, ale byla jsem nucena změnit množství cukru, tuku a navýšit
tekutiny. To by jinak dopadlo zle, jelikož jde o recept z americké stránky, kde cukr krapet jinak
sladí a namísto krémového sýru jsem zvolila tvaroh. Množství borůvek jsem krapet přešvihla, ale
jen na oko, protože výsledek byl naprosto fantastický a buchta zůstala několik dní!!!!!!! vláčná :)

Budete potřebovat:

2,5 šálku hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
1/2 lžičky sody
1/2 lžičky soli
250 g másla
1 šálek krupicového cukru
5 vajec
250 g tvarohu
100-150 ml mléka
300 g čerstvých nebo mražených borůvek
(já dávala 500 g mražených ツ )

na citronovou polevu 

moučkový cukr a citronová šťáva

Jak na to?

Předehřejeme troubu na 160°C.
V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, sodu a sůl.
Do mixér na těsto vložíme na kostky změklé máslo a tvaroh. Zhruba 2 minuty hněteme.
Přidáme cukr a po jednom kousku vždy necháme zapracovat všechna vejce.
Postupně vsypeme také směs z mouky a zředíme mlékem do ne příliš řídké konzistence.
Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme moukou.
V míse smícháme těsto s borůvkami.
Pečeme 65-80 minut v závislosti na vaší troubě. 
Necháme zcela vychladnout a pocákáme citronovou polevou.
Dobrou chuť.

Kristina ღ


2 komentáře:

  1. Tak tohle? :O Budu si muset udělat nějakou zdravější verzi, protože moc cukru a klasické mouce neholduju, ale panebožeee to vypadá tak dobře!! <3

    OdpovědětVymazat
  2. misto cukru a tuku dat castecne cekanka sirup;mouku dat aspon tmavou hl.psen.ovoce klidne vic;2 vejce jsem nahradila jogurtem

    OdpovědětVymazat