Zapečený croissant s hořčično-medovou glazurou


Čekáte-li návštěvu, zcela jistě je ohromíte touhle rychlovkou. Zapečené croissanty se sýrem
a šunkou musí ohromit každého. Krásně křupou a v kombinaci s hořčično-medovou glazurou
jsou naprosto bezkonkurenční. Já jsem místo šunky použila na plátky hovězí maso
s pepřovým nádechem. Vyzkoušejte. Nebudete zklamání.


Budete potřebovat:

4 croissanty
4 plátky kvalitní šunky
4 plátků sýru Leerdammer
 2 lžíce hořčice
2 lžíce medu
1 lžíce hnědého cukru
celý mák nebo chia semínka

Jak na to?

Předehřejeme troubu na 190°C.
Croissanty prořízneme v půlce, abychom je mohli naplnit.
Do každého dáme plátek šunky a plátek sýru.
Smícháme v mističce hořčici, med a cukr a mašlovačkou veškerou tekutinu potřeme
po povrchu croissantů. 
Zasypeme mákem nebo chia semínky. 
Pečeme 6-7 minut a podáváme.

Dobrou chuť.


Žádné komentáře:

Okomentovat