Recepty

Bloguji

O autorce

Židovský jablečný bochník

by - sobota, ledna 04, 2020


Mám pro vás vláčný, podzimní i zimní sladký recept, který můžete upéct jako buchtu, bochník,
bábovku nebo koláč. Já pekla z plné várky, ale musím podotknout, že je celý bochník opravdu
velmi velký, tak zkuste zvážit, zda neudělat nejdříve jen z polovičního množství. Dlouho se peče,
klidně i přes hodinu, tak na výsledek nespěchejte. 

Jak jsem zjistila, ve své podstatě nejde o pravý židovský koláč, ale recept má své kořeny buďto
v Polsku, nebo jej do Spojených států přivezli předci z Holandska. Židovský jablečný bochník
je velmi populární hlavně v Pennsylvánii a vy si jej díky internetu můžete dopřát a upéct vy
sami doma :)


Budete potřebovat:

5 velkých jablek
2 lžičky mleté skořice
4 lžičky cukru (na jablka)

1 šálek cukru
3 šálky polohrubé mouky
1 lžička soli
3 lžičky prášku do pečiva
4 vejce
1 šálek oleje
1/2 šálku pomerančové šťávy
1/2 šálku jemně nastrouhané mrkve
jemně nastrouhaná kůra z 1 citronu


Jak na to?

Předehřejeme troubu na 175°C.
Oloupeme jablka, nakrájíme na tenké plátky a v míse smícháme s cukrem a skořicí.
V jedné misce smícháme sypké ingredience, v druhé míse mokré a pak společně smícháme.
Polovinu těsta vlijeme do formy, poklademe polovinou jablek, opět dáme těsto a navrch opět jablka.
Celý povrch ještě posypeme cukrem a skořicí a dáme péct na zhruba 70 minut.

Dobrou chuť :)



You May Also Like

1 Comments

  1. Ahoj Kristi :) děkuji moc za recepty, co tu dáváš! pokaždé se trefíš do mé chutě i noty a je to boží! Moc díky za inspiraci nejen u stolu :) měj se krásně v novém roce, Týna

    OdpovědětVymazat

Poslední vaše komentáře

Intense with Zuzka