Kanelbullar | Skořicoví šneci z kynutého těsta


Švédské skořicové šneky jsem chtěla udělat už dávno. Moc dávno. Nikdy jsem je neměla ani na
ochutnání z obchodu, takže jsem vůbec netušila, jak chutnají. Každopádně miluji skořici a tak
bylo jasné, že kombinace s kynutým těstem bude skvělá. Z této várky jsem udělala asi 25 kousků
šneků a ty zmizely jakoby nic. Je fakt, že nás tady na ně bylo celkem šest. Ale i tak. Byly skvělé
a partner říkal, že jsou rozhodně lepší, než ty z obchodu :)

Budete potřebovat:

75 g másla másla
40 g cukru
špetka soli
250 ml mléka
1/2 kostky droždí
450 g hladké mouky

Na náplň

75 g másla
40 g hnědého cukru
1,5 lžíce mleté skořice
1 lžička vanilkového cukru

Na potření

1 vejce
hnědý cukr

Jak na to?

Do rozpuštěného másla a vlažného mléka dáme droždí, sůl, cukr a zamícháme.
Postupně přimícháváme i mouku a zpracujeme těsto, které necháme na teplém místě
60 minut vykynout. V malém hrnci rozpustíme máslo na náplň, přidáme cukry a skořici,
smícháme a pak dáme směs vychladnout do lednice. Těsto rozválíme na obdélník a celou
plochu potřeme skořicovou směsí. Zamotáme jako roládu a ostrým nožem krájíme šneky asi
1,5 cm silné. Šneky dáme na plech vystlaný pečícím papírem a trošku je přimáčkneme,
aby se rozprostřely do stran. Opravdu jen maličko (dělala jsem druhým koncem sklenice).
Šneky potřeme rozšlehaným vejcem a zasypeme hnědým cukrem. Pečeme zhruba 10 minut
v předehřáté troubě na 180 °C.


moc děkuji za inspiraci Děvčeti u plotny


Žádné komentáře:

Okomentovat

Instagram