Kanelbullar | Skořicoví šneci


Z následující várky uděláte zhruba 18-20 kousků. Na pečení používám mouku na kynutá těsta.
Z ní vám bude těsto kynout téměř pod rukama :) 

Budete potřebovat:

75 g másla
40 g cukru
špetka soli
250 ml mléka
1/2 kostky droždí
450 g hladké mouky

Na náplň

75 g másla
40 g hnědého cukru
1,5 lžíce mleté skořice
1 lžička vanilkového cukru

Na potření

1 vejce
hnědý cukr

Jak na to?

Do rozpuštěného másla a vlažného mléka dáme droždí, sůl, cukr a zamícháme. Postupně přimícháme i mouku a zpracujeme těsto, které necháme na teplém místě 60 minut vykynout. V malém hrnci rozpustíme máslo na náplň, přidáme cukry a skořici, smícháme a pak dáme směs vychladnout do lednice. Těsto rozválíme na obdélník a celou plochu potřeme skořicovou směsí. Zamotáme jako roládu a ostrým nožem krájíme šneky asi 1,5 cm silné. Šneky dáme na plech vystlaný pečícím papírem a necháme ještě chvilinku nakynout. Dávám plech na tu chvíli na rozehřátou plotnu od trouby, která se mezitím předehříva. Šneky potřeme rozšlehaným vejcem a zasypeme hnědým cukrem. Pečeme zhruba 10-12 minut v předehřáté troubě na 180 °C.

Žádné komentáře:

Okomentovat