Pečené brambory s rozmarýnem a kefírem


V jednoduchosti je krása a u těchto brambor to platí dvojnásob. Inspirací mi byl časopis Gourmet. Již dávno jsem chtěla tohle zkusit, teď nastal ten pravý čas.

Budete potřebovat:

5 velkých brambor
3 lžíce másla
3 lžíce slunečnicového oleje
1 stroužek česneku
1 lžíce sušeného rozmarýnu
sůl, pepř
kefír


Jak na to?

Brambory i se slupkou omyjeme a osušíme. 
Když budeme brambory na tenko krájet, dáme si k delší straně brambory vařečku,
abychom docílili toho, že bramboru nerozkrájíme zcela, ale o vařečku nám se nůž
zastaví. Jinak by se nám brambora rozpadla.
V rendlíku rozehřejeme máslo, olej a vhodíme prolisovaný česnek. Přidáme sůl,
pepř a rozmarýn. Necháme máslo prohřát kvůli aroma a chuti.
Plech vyložíme pečícím papírem a poklademe bramborami nakrájenou stranou vzhůru.
Potřeme polovinou máslové směsi a pečeme 30 minut při 200°C.
Poté je potřeme zbytkem máslové směsi a pečeme dalších 30-40 minut dokřupava
a zlatava. Záleží na velikosti brambor, výsledek je tedy třeba hlídat.
Podávejte teplé s kefírem.

Tip: upečené a horké brambory zasypte sýrem či slaninou. Já chtěla jen takto prostě :)

Dobrou chuť.



Žádné komentáře:

Okomentovat