Kyšková buchta s tvarohem a zakysanou smetanou



Jedno velmi podobné těsto je už zde na blogu a rozhodně koluje i všude po internetu. Jde spíše o malou změnu ve obou těstech. Do světlého se přidává zakysaná smetana a do tmavého se dává namísto mléka kyška. Chcete-li buchtu ještě více ozvláštnit, využijte tipu, který jsem našla v časopise FOOD. Kakaové těsto posypte vypeckovanými třešněmi :)

Budete potřebovat:

tmavé těsto

2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek krupicového cukru
1 prášek do pečiva
1 hrnek kyšky
3/4 hrnku oleje
2 vejce
2 lžíce kakaa

světlé těsto

2 polotučné tvarohy
1 vanilkový cukr
2 vejce
1 vanilkový pudink
1 zakysaná smetana

dále

moučkový cukr na posypání
2 hrnky vypeckovaných třešní

Jak na to?

Všechny ingredience na kakaové těsto smíchejte v jedné míse. V druhé míse smíchejte všechny na světlé těsto. Vylijte na plech, který jste vymazali a vysypali nebo vystlali pečícím papírem, kakaové těsto, poklaďte na něj třešně a pak vylijte světlé těsto. Dejte péct do předehřáté trouby na 175 °C po dobu asi 40 minut. Nechte vychladnout a posypte moučkovým cukrem.

Dobrou chuť.

Žádné komentáře:

Okomentovat