Nejlepší kuře na paprice

by - neděle, června 14, 2020


Taky milujete kuře na paprice? Já se nechala inspirovat časopisem Food a způsob, jakým jsem tuhle baštu připravovala, se vymyká jakémukoliv kuřeti na paprice, které jsem doposud jedla. Vyzkoušejte. Top výsledek zaručen :-)

Budete potřebovat:

500 g kuřecích prsou
3 lžíce oleje
1 cibule
2 vrchovaté lžíce sladké papriky
400 ml kuřecího vývaru
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
200 ml smetany ke šlehání
kolínka, sůl

Jak na to?

Kuře naporcujte na stripsy a ze všech stran osolte. V hrnci rozehřejte olej a kuře v něm ze všech stran orestujte dozlatova. Pak dejte stripsy na talíř a do oleje vsypte cibuli. Restujeme, dokud nezačne zlátnout. Přisypeme papriku a po minutě zalijeme vývarem, vrátíme do hrnce kuře, přiklopíme a na mírném plameni 30 minut vaříme. 
Ke konci dané doby připravíme jíšku. Na pánvi rozehřejeme máslo a zasypeme moukou. Na mírném plameni mícháme, dokud nezačne jíška zlátnout. Pak odstavíme a necháme zchladit.
Měkké kuře vyjmeme z hrnce a omáčku rozmixujeme dohladka. K omáčce vmícháme metlou jíšku, chvíli povařte. Pak vmíchejte smetanu, vraťte do něj kuře a ještě 5 minut povařte. 
Ke kuřeti podáváme kolínka (nebo houskový knedlík). 

Dobrou chuť.

Kristina


You May Also Like

1 Comments

  1. Dělám to úplně stejně! Já totiž nemám ráda stehna ani nijak obrané maso v omáčce, pokud jsem to nedělala sama, protože představa, že tam najdu nějakou kostičku nebo křupku, mě nahání hrůzu. Takže jedině prsa. Díky, za připomenutí, dlouho jsem to nedělala.

    OdpovědětSmazat

Poslední vaše komentáře