Nejlepší kuře na paprice



Taky milujete kuře na paprice? Já se nechala inspirovat časopisem Food a způsob, jakým jsem tuhle baštu připravovala, se vymyká jakémukoliv kuřeti na paprice, které jsem doposud jedla. Vyzkoušejte. Top výsledek zaručen :-)

Budete potřebovat:

500 g kuřecích prsou
3 lžíce oleje
1 cibule
2 vrchovaté lžíce sladké papriky
400 ml kuřecího vývaru
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
200 ml smetany ke šlehání
kolínka, sůl

Jak na to?

Kuře naporcujte na stripsy a ze všech stran osolte. V hrnci rozehřejte olej a kuře v něm ze všech stran orestujte dozlatova. Pak dejte stripsy na talíř a do oleje vsypte cibuli. Restujeme, dokud nezačne zlátnout. Přisypeme papriku a po minutě zalijeme vývarem, vrátíme do hrnce kuře, přiklopíme a na mírném plameni 30 minut vaříme. 
Ke konci dané doby připravíme jíšku. Na pánvi rozehřejeme máslo a zasypeme moukou. Na mírném plameni mícháme, dokud nezačne jíška zlátnout. Pak odstavíme a necháme zchladit. Měkké kuře vyjmeme z hrnce a omáčku rozmixujeme dohladka. K omáčce vmícháme metlou jíšku, chvíli povařte. Pak vmíchejte smetanu, vraťte do něj kuře a ještě 5 minut povařte.  Ke kuřeti podáváme kolínka (nebo houskový knedlík). 

Dobrou chuť.

Kristina


1 komentář:

  1. Dělám to úplně stejně! Já totiž nemám ráda stehna ani nijak obrané maso v omáčce, pokud jsem to nedělala sama, protože představa, že tam najdu nějakou kostičku nebo křupku, mě nahání hrůzu. Takže jedině prsa. Díky, za připomenutí, dlouho jsem to nedělala.

    OdpovědětVymazat