Sedlácká bída

by - sobota, května 23, 2020



Tohle je tak jednoduché, tak skvělé na chuť a žravé, že to ani nelze
popsat. V podstatě jde o stejný postup, jako když děláte halušky se
zelím, jen zaměníte noky za vařené brambory a flíčky. Původní recept
obsahuje maso v kombinaci se slaninou, já si to krapet změnila
a dala pouze slaninu. Vyzkoušejte. Budou vám rvát ruce :)

Budete potřebovat:

1 cibuli
250-300 g slaniny
2 zavařovačky kysaného zelí
trochu moučkového cukru
cca 1 kg uvařených brambor
půl balení těstovinových flíčků
sůl, pepř, olej

Jak na to?

Na oleji osmahneme cibuli, jakmile začne hnědnout, vhodíme okapané
a studenou vodou propláchnuté zelí. Mírně zaprášíme cukrem do
požadované sladkosti. Raději méně, sladkost se rozloží až po chvíli

:-) Slaninu nakrájíme na kostičky a nasucho na pánvi
orestujeme.Vhodíme do zelí a smícháme. Asi po minutě vhodíme
uvařené brambory a těstoviny, které jsme si uvařili podle návodu.
Přidáme špetku pepře a smícháme. Podáváme teplé. 

Dobrou chuť.

Kristina :-)

You May Also Like

4 Comments

  1. Fiha, tak toto vyzerá fakt lákavo - celkom by som si to aj dala. Vyskušam, nakolko už za posledné obdobie fakt neviem, čo varit :-D

    OdpovědětSmazat
    Odpovědi
    1. To chápu :) :D Člověk, jak je pořád doma, neví, co by už vařil. Já právě taky musela hledat inspiraci u druhých, už jsem byla s nápady úplně mimo :) Ať chutná :)

      Smazat
  2. Tohle vypadá moc dobře. :) Určitě vyzkouším.

    OdpovědětSmazat
  3. Dělám něco podobného v poslední době často, můžeme se toho užrat.

    OdpovědětSmazat

Poslední vaše komentáře