Maková vláčná s tvarohem


Tohle je pravděpodobně ten nejlepší tvarohový koláč, jaký jsem kdy pekla. A zároveň je to ten nejlepší makový koláč, jaký jsem kdy dělala. Stal se naším nejoblíbenějším vůbec pro jeho vláčnost a dokonalé spojení chutí! Troufám si říct, že nemá absolutně konkurenci! Vyzkoušejte a sami pochopíte =) S přípravou si opravdu vyhrajte, dělejte koláč pomalu a s láskou!

Budete potřebovat:

na těsto

200 g polohrubé mouky
100 g mletého máku
250 g krupicového cukru
1/2 balíčku prášku do pečiva
4 žloutky
4 bílky
125 ml vody
125 ml oleje

tvarohová peřina

100 g másla
150 g krupicového  cukru
500 g tvarohu
4 žloutky
1 vanilkový cukr
1 vanilkový pudink (prášek)
4 bílky

Jak na to?

Žloutky utřeme s cukrem do pěny, pomalu přilijeme vodu a olej. Jemně vmícháme sníh z bílků, mouku, mák a prášek do pečiva. Těsto vlijeme do vyššího plechu, který jsme buďto vymazali a vysypali, nebo vystlali papírem na pečení. Tvaroh smícháme se změklým máslem, krupicovým a vanilkovým cukrem. Přidáme žloutky, vanilkový pudink a sníh z bílků. Tvarohovou směs lžící navrstvíme na makové těsto. Pečeme 40-50 minut na 200°C. Upečený koláč posypeme moučkovým cukrem.


0 komentářů

Děkuji za komentář :-)