Kung pao s jasmínovou rýží


Mojí velkou inspirací ve vaření se před nedávnem stal David. Jeho profil na Instagramu pod názvem David v kuchyni je plný nádherných fotek skvělých jídel doplněné o postup a recept. Nejvíce oceňuji rady a tipy, protože ty jsou od těch zkušenějších k nezaplacení =) Přípravu kung paa jsem si ohromně užívala a výsledek byl skvostný!!! Určitě navštivte jeho kuchařský profil a čerpejte z mnoha a z mnoha skvělých receptů. Já vám zde přepisuji postup na tento recept. Snad se nebude zlobit =)

Budete potřebovat:

300 g kuřecích prsou
1 mrkev
1 červenou cibuli
1 červenou papriku
1 hrst nasekané natě z jarní cubulky
3 stroužky česneku
80 g nesolených arašídů
6 lžic sojové omáčky
2 lžíce a 2 lžičky bramborového škrobu
sůl, pepř
sezamová semínka
1 hrnek jasmínové rýže
30 g másla
4 lžíce oleje

Jak na to?

Nejprve si vše připravíme. Mrkev nakrájíme na nudličky, česnek na tenké plátky. papriku na kostky, jarní cibulku na kousky a cibuli na měsíčky. Maso nakrájíme na kostky.
V hrnci rozpustíme máslo a osmažíme na něm rýži. Po asi dvou minutách zalijeme hrnkem vody, osolíme a přivedeme k varu. Následně vložíme do trouby a přikryté pečeme asi 20 minut na 180°C. Během pečení zhruba dvakrát promícháme. 
Maso lehce osolíme, opepříme a obalíme ve dvou lžících škrobu.
Rozpálíme pánev. Pak do ní vlijeme olej a po půl minutě dáme také maso, které necháme ze všech stran rychle zatáhnout. Asi 5 minut opékáme. Pokud byste chtěli dělat více masa, vždy dělejte jen 300 g v jedné várce, ať nepustí maso příliš vody, kterou chceme uvnitř masa udržet. 
Maso vyjmeme z pánve, místo ní nyní dáme mrkev, minutku opékáme, dále cibuli, česnek a opět minutku opékáme. Dáme maso zpět, spolu s ním přidáme také papriku, arašídy a další dvě minuty pečeme. 
Sojovou omáčku rozmícháme se dvěma lžičkami škrobu a půl hrnkem vody. Maso touto směsí zalijeme. Minutu provaříme a odstavíme z plotny. Přidáme jarní cibulku. Podáváme s rýží a posypeme sezamem.

Děkuji Davide a vám ostatním dobrou chuť.

PS: David v receptu používá také trochu chilli, kdo má rád pikantnější, může přidat!



1 komentář: