Jasmínová rýže s vajíčkem a jarní cibulkou



Následující recept je rychlovka. Navíc lahodná. A přitom stačí jen pár ingrediencí. Mojí inspirací byla Klárka v kuchyni a jsem ji za tento recept moc vděčná :) 

Uvaříme jasmínovou rýži nebo si připravíme zbytek již uvařené :) 
Na pánvi zahřejeme 1 lžíci oleje a prudce osmažíme volské oko, které jemně osolíme. 
Volské oko vytáhneme a dáme bokem. 
Jarní cibulku nakrájíme na cca 5 cm špalíčky a další půl minutu smažíme. 
Přilijeme lžíci sladké sojové omáčky, 2 lžíce vody a čtvrt lžičky cukru. 
Smažíme, dokud se část tekutiny nevypaří. 
Teplou hotovou rýži dáme do misky, na ni dáme cibulku a volské oko. 

Dobrou chuť. A při pojídání mrkněte na instagramové stránky Klárky :)

Kristina

1 komentář: