Trhané kuře s brokolicí v omáčce z kokosového krému



Kuřecí prso dejte do mírně osolené vody a uvařte. Kousky brokolice dejte do hrnce s mírně slanou vodou, přiveďte k varu a jen na chvíli povařte. Brokolici stačí jen chvilka. Udělejte si mezitím omáčku z kokosového mléka nebo krému. Zhruba 200-250 ml krému dejte do misky, přidejte 1 utřený česnek a 1/2 lžičky mletého zázvoru. Já přidávám ještě rovnou lžičku koření Asijská pánev s kokosovým mlékem. Není podmínkou, ale zvýrazní chuť pokrmu :) Krém prošleháme metličkou. Hotovou brokolici slijeme a propláchneme studenou vodou. Necháme okapat. Maso dáme na talíř a vidličkou natrháme na kousky. Pokud to nejde snadno, není maso ještě dostatečně uvařené, jak potřebujeme. V pánvi rozpálíme lžíci oleje, vsypeme brokolici, maso, minutku smažíme, poté vlijeme omáčku a asi minutku mícháme. Sejmeme z plotny a servírujeme :)

Lahoda. Dobrou chuť.

Kristina

1 komentář: