Jemné kuřecí kari


Namísto kuřecího masa můžete použít krůtí, které k tomuto receptu asi více sedí. Jídlo hodně připomíná indické máslové kuře, které je mým favoritem. Má specifickou chuť, takže asi nebude pro každého, Kdo má ale rád orientální a nevšední jídlo, bude tohle zcela zásah do černého :)

Budete potřebovat:

1,5 lžíce másla
1 nadrobno nakrájenou cibuli
2 stroužky česneku
1/2 lžičky čerstvého zázvoru jemně nastrouhaného
2 lžičky koření garam masala
1 lžička kari koření
400 ml kokosového mléka
140 g rajského protlaku
500 g kuřecího/krůtího masa na proužky
2 hrsti baby špenátu nebo 2 kostky mraženého

Jak na to?

V pánvi rozehřejeme máslo a 2 minuty na něm opékáme cibuli.
Přidáme česnek, zázvor, kari i garam masala a další 2 minuty pražíme a mícháme. 
Přilijeme kokosové mléko, protlak a prošleháme.
Vhodíme kuřecí kousky a 15 minut vaříme.
Přidáme špenát (pokud byl mražený, tak povolený) a ještě pár minut vaříme.
Podáváme s basmati či jasmínovou rýží. 

Dobrou chuť :)

 

Žádné komentáře:

Okomentovat