Low-carb omeleta s kari směsí



Pro všechny příznivce low-carb stravování mám zde tuhle dokonalost, kterou nepohrdl ani můj partner a ohodnotil jej jako vynikající. Je to krapet piplačka, ale věřte mi, že ten výsledek stojí za to a dost možná se přistihnete, že o dva dny později budete mít v plánu další várku =) Jako já =)

Budete potřebovat:

olej
1 vejce
smetanu ke šlehání
150-200 g vepřového/kuřecího masa
1 kostku špenátu (mraženou a povolenou)
1 lžička kari
1/2 lžičky sladké mleté papriky
sušená petrželka
sůl
1 malou cibuli
2 plátky slaniny

Jak na to?

Nejprve si nadrobno nakrájíme cibuli a na malé kousky slaninu. Opečeme na pánvi s kapkou oleje. Jakmile bude cibulka do zlatova opečená, přidáme povolený špenát a ještě asi minutku smažíme. Vyjmeme a dáme stranou.

Maso nakrájíme na nudličky. Osolíme a na oleji pečeme ze všech stran. Až je maso téměř hotové, posypeme sladkou mletou paprikou, petrželkou a kari. Zamícháme. Přidáme asi 3-4 lžíce smetany a ještě krátce (asi 2 minuty) povaříme na mírném plameni, dokud se s masem nepropojí. Odejmeme z plotny.

Nyní si v misce smícháme vejce a asi 60-70 ml smetany, osolíme a přidáme sušenou petrželku. Na nové pánvi a trošce oleje osmažíme omeletu. Není třeba překlápět. Počkáme, dokud se z jedné strany neupečeme natolik, aby se omeleta celá propekla. 

Přendáme omeletu na talíř, na jednu polovinu dáme směs se špenátem, na druhou maso s jemnou kari omáčkou a překlopíme. Podáváme teplé a užíváme si tohle báječné jídlo =)

Dobrou chuť,

Kristina



2 komentáře:

  1. Zrovna přemýšlím co k večeři a tohle vypadá moc dobře a lákavě. Díky za tip a za virtuální návštěvu na mém blogu. Hezky víkend. Eva

    OdpovědětVymazat
  2. Kristino, hned bych ochutnala. Omelety mám moc ráda, většinou plním špenátem nebo restovanými žampiony.
    Děkuji za inspiraci i návštěvu na mém blogu. Helena

    OdpovědětVymazat