Proteinový low-carb dezert

 

Tento dezert je skvělý pro všechny, kteří chtějí občas zahřešit. Přitom to chtějí udělat zdravě, s co nejmenším podílem cukru a tuku a s co nejvyšším podílem bílkovin. S tímto dezertem se vám to určitě podaří. Protože je bez mouky, cukru i přidaného tuku. Namísto cukru totiž použijeme náhradní přírodní sladidlo erythritol, který sladí totožně jako cukr, nezanechává žádnou pachuť v ústech a jak jsem již psala, je zcela přírodní a nemá absolutně žádné kalorie, jelikož je pro náš organismus nestravitelný.

Budete potřebovat:

2 vejce (celkem 120 g)
250 g odtučněného tvarohu ve vaničce
140 g 0% řeckého bílého jogurtu
150 g bílého jogurtu
1/2 sklenice erythritolu
150 g drobného ovoce (maliny, borůvky)

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C.
Tvaroh, řecký jogurt, bílý jogurt, erythritol a vejce společně vyšlehejte.
Do malé zapékací formy nebo plecháčku dejte pečící papír a na něj vylijte těsto.
Těsto posypte drobným ovocem a dejte péct na 40 minut do trouby.Nechte vychladnout na pokojovou teplotu a pak dejte ještě alespoň na hodinu do lednice. 

Dezert si můžete rozdělit na 4 kousky,
z nichž jeden bude mít pouze necelých 160 kcal
a asi 16 g bílkovin! To už je pěkný, ne? 

Dobrou chuť.

Kristina


Před pečením.

1 komentář: