Borůvková galetka

Jednoduchý a naprosto chutný recept na jedinečnou galetku plnou borůvek. Je rychlý a sníte ho rychlostí světla, jen co vám trošku vychladne po vytažení z trouby =)

Budete potřebovat

listové těsto
200-250 g borůvek
25 g krystalového cukru
1 lžíci bramborového škrobu
necelou lžíci limetkové šťávy
1/4 lžičky skořice
špetka soli
vejce

Jak na to?

Předehřejte troubu na 200°C. Vyválejte plát listového těsta do kruhu. Vyzkoušejte velikost tím, že by měl být kruh větší než dno formy, ve které budete péct. Kraje budeme totiž překládat směrem dovnitř formy. Rozválené listové těsto vložíme do formy. Posléze ve větší misce smíchejte borůvky, cukr, škrob, limetkovou šťávu, sůl a skořici. Míchejte opatrně, ať borůvky nerozbijete. Směs dejte do středu těsta a rozprostřete. Kraje těsta nyní skládejte směrem dovnitř, jakoby jste chtěli koláč po krajích zabalit (viz foto). V malé misce rozšlehejte vejce a těsto po celém kraji jím potřete. Galetku pečeme 15 minut. Poté stáhneme teplotu na 180°C a pečeme ještě dalších 25 minut, dokud kraje nezezlátnou. Před podáváním nechte vychladit. Poté pocukrujte moučkovým cukrem. 

Dobrou chuť.

Kristin




0 komentářů

Děkuji za komentář :-)