Rakouské brambory v pánvi | Tyrolský Gröstl


Inspirací mi pro tohle jídlo byla Coolinářka. Recept na tuhle božskost najdete na jejích stránkách. V jejím receptu je použita růžičková kapusta. Mám tuhle drobnou zeleninu moc ráda, ale projeli jsme čtyři obchoďáky a nikde nebyla k mání ani mražená. Takže jsem musela zapřemýšlet a udělala k bramborám míchaný zeleninový salát. 

Tyrolský gröstl není žádné náročné jídlo a jeho základem jsou hlavně brambory, cibule, tyrolská slanina nebo trhané maso a volské oko. Vše ostatní je na strávníkovi, co si na talíř dá. Tento pokrm je tradičním rakouským jídlem, které lze dostat údajně na každém rohu, hlavně v zimě na svazích =)

Budete potřebovat:

 (množství pro 2 osoby)

brambory uvařené ve slupce (6 ks)
cibuli nakrájenou na plátky (1 ks)
slaninu nakrájenou na kousky (60 g)
2 vejce
olej, sůl, pepř

Jak na to?

Brambory uvařte do měkka ve slupce.
Nechte vychladnou a nakrájejte na silnější plátky.
V jedné pánvi na trošce oleje usmažíme volské oko, osolíme a opepříme.
Na druhé pánvi na oleji smažíme cibuli, brambory a slaninu. Vše společně.
Podávejte s míchaným salátem nebo samostatně.

Dobrou chuť!


Žádné komentáře:

Okomentovat