2-Day Kickstart


2-Day Kickstart je obyčejný jídelníček z dostupných potravin. Má za cíl jediné: ukázat, "jak by to mohlo vypadat". Ideální na víkend bez fyzické zátěže s plánovaným odpočinkem. Pro člověka s celodenní fyzickou zátěží a náročným tréninkem může být takto sestavený plán omezující nebo až nedostačující. Vždy dbejte na to, abyste nebyli unaveni a zesláblí. Kdykoli při takovém stavu uberte na aktivitě a zkoumejte složení a množství jídla. Odpočiňte si. Tělo nezná jinou formu komunikace, než k vám "mluvit" signály. 

Takto sestavený jídelní plán vám neublíží, ale ani vám nepomůže zázračně zhubnout. Možná vás dokáže jen "pocitově" dostat zpět na správnou kolej. Nakupte si potraviny dopředu, ať nemusíte nikam chodit a nelákají vás nevhodné potraviny. Chcete-li si vyzkoušet tento dvoudenní "kickstart", berte tuhle ukázku pouze opravdu jako inspirativní "ukázku". 

Nezapomeňte dostatečně pít: vodu, čaje.
Aktivitu doporučuji možná jen procházku nebo strečink.


Snídaně: rýžová proteinová kaše s kostičkou čokolády (nebo lžičkou čokoládového krému)
Oběd: kulatá rýže a pečená kuřecí křídla v medové marinádě (nebo špalíčky)
Svačina: broskev, hrst lískových ořechů
Večeře: zeleninový salát (libovolné množství libovolné zeleniny) + medová zálivka (2 lžíce oleje, lžíce medu, lžíce jablečného octa - použijeme polovinu zálivky, druhou polovinu další den k večeři), volské oko připravené bez tuku nebo vejce uvařené natvrdo (2 kusy)


Snídaně: rýžové/pohankové/pšeničné chleby, mandlové máslo, nektarinka, skořice, sekané mandle
Oběd: krémová Fajita (připravte si pár kuřecích kousků také na večeři, použijete večer v salátu)
Svačina: žitné pečivo, cottage sýr, šunka
Večeře: zeleninový salát (libovolné množství libovolné zeleniny) s jablkem (na kostky), lžíce drobných semínek, medová zálivka (použijeme druhou polovinu zálivky z předešlého večera) + kuřecí kousky navíc připravené během oběda

Poznámka: nemáte-li rádi sladké snídaně, připravte si omeletu z vejce a smetany (nebo mléka), použijte libovolné koření na dochucení. Až omeletu na pánvi otočíte, posypte ji kousky šunky, hrášku či nízkoutučného sýra. Vhodné je také žitné pečivo se žervé a zeleninou, žitný chléb s máslem a vejcem natvrdo, klasický hemenex apod. 
Mezi snídaní a obědem by měla být 3-4 hodinová pauza. Budete-li mít hlad dříve, vyřešte to kouskem ovoce, pár oříšky nasypaných do dlaně či bílým (řeckým) jogurtem se skořicí a lžičkou medu ツ

Žádné komentáře:

Okomentovat