MEMORIES | Listopad 2022

Tento rok jsem poprvé přes vánoční provoz balíkový doručovatel a je to skutečně výživné. Odcházím do práce ráno v šest a vracím se v šest v sedm večer. Jsme v jednom kole a pomaličku mi nezbývá síla na nic. Po příchodu z práce do sebe naházím hromadu jídla, protože přes den to nestihnu. A myslím to přesně tak, jak to píšu. Jen piju. Občas nějaká sušenka. Jedna. Nebo rohlík. Jeden. Opravdu není prostor ani na pět minut se zastavit. Když zrovna  přejíždíte z obce do obce, tak neustále zvoní telefon. Často mám pocit, že bych k sobě potřebovala ještě někoho, kdo by ty hromady telefonátů vyřizoval, ať můžu dělat to, co mám. Doručovat. 

Vím, že jsem si tohle vybrala a že to už brzy pomine, ale mrzí mě, že nejsem schopná s dětmi prožívat onu vánoční atmosféru a přípravu, jako tomu bylo vždycky. Jsem ráda, že jsem na první adventní neděli udělala s Eliškou jakžtakž výzdobu, Absolutně nevím, kdy upeču nějaké cukroví. Vím, že nemusím. Ale taky vím, že musím. Kvůli Elišce. Ať si tvoří vzpomínky. Ona tyhle věci potřebuje. A i kdybych měla poslední zbytky sil, tak jí je dopřeju. 

Jedna věc mě uklidňuje. Mám už všechny dárky nakoupené. To je výhoda toho, že pracuji přímo u zdroje a nemusím čekat, až mi balík někdo přiveze nebo si ho někde v trafice vyzvednu. Je to supr =) A taky se těším na to, že po deseti letech bude s náma doma i můj syn. Každoročně jezdil k tátovi na Kladno, ale letos nechce. Je už velký a taky je letos málo volna mezi svátky a nechce nikde trajdat. A ještě jedna supr věc. PO ČTYŘECH LETECH BUDEME MÍT VÁNOCE SKUTEČNĚ NA ŠTĚDRÝ DEN!!! Co jsem s Jirkou, museli jsme je dělat vždycky dřív kvůli jeho dětem. Letos jsem řekla, že je řada na mě. Těším se strašně moc!

Krásný adventní čas vám všem =)

Kristina

KNIHOBOT - tady jsem koupila za hubičku všechny tyhle skvělé knihy

VINTED - tuhle báječnou peněženku jsem sehnala na online blešáku =)

NOTINO - pod rukama mi chodí samé balíčky od této firmy. Jsou nejlepší na drogerku. Skvěle vše zabalí a ty ceny =) Já jsem dlouho toužila po modrých stínech a tyhle jsem tam nemohla nechat!

BYLINCA - tady jsem koupila tyhle skvělé čaje. Strašně šikovné a krásné balení. Ty dózy jsou naprosto napěchované a ta cena je za takové množství opravdu pecka!!!


Tady doručuji. Mám na starost horské oblasti v Jeseníkách. Na konci listopadu už začali zasněžovat =)



Tady tento parfém jsem měla vyhlídnutý řadu týdnů a říkala jsem si, že až si na něj našetřím, tak si jej koupím. Myslela jsem, že moc nevoní, ale zrovna dnes mi kolegyně v práci říkala, co to mám za parfém, že překrásně voní, že se vždycky v jejich místnosti, kam si chodím pro papíry k balíkům, narychlo mihnu a celé to tam provoním. No prosím =) A pak, že nejde cítit =) Tenhle Magnolia & Passion Fruit je opravdu skvostný =) Sehnala jsem v DM!




Deset minut před rozsvěcováním stromečku na náměstí jsem s Eliškou dorazila ještě v poštovních věcech. Byl o fofr. Po cestě jsem volal Elišce, ať se obleče a ať ji bráška sveze dolů. Rychle jsem zaparkovala, čapla ji za ruku a utíkaly jsme, ať to stihneme. Stihly =) Malá byla šťastná a nádherná. Koupila si vařenou kukuřici a svítící balonek, který se za 5 minut zlomil =D Ale nevadí. My jsme to čekaly. Byla to každoroční věc, bez které by to prostě nebylo ono =D No a deset minut po rozsvěcení stromečku doběhl i Jirka, takže to byla dokonalost. Hledali jsem se jak ve filmu po celém náměstí, protože bylo úplně narváno. Bylo teplo a příjemně a hlavně to loni díky kovidu nevyšlo =)




***




Příjemné a milé zakončení mé "kariéry" na listovním dodání =) Trošku mne mrzelo, že jsem nemohla na předání do Prahy, ale cítila jsem, že jsem potřeba jinde. Hodně jsme bojovali s nemocností a nechtěla jsem té situaci ještě přitěžovat. Jistě. Kluci by to zvládli. Ale říkala jsem si, že nepotřebuju sedět v pražské restauraci na steaku a přebírat cenu. Proč? Tohle není soutěž. Asi přemýšlím jinak, než ostatní. A nelituji =) Naopak. Jsem ráda, že jsem to udělala tak, jak jsem to udělala =)


***

1 komentář:

  1. Měla jsi moc hezký listopad a byl plný inspirace podle fotek. :) Moc mě zaujala ta paletka, odstíny jsou nádherné! :)

    OdpovědětVymazat