MEMORIES | Leden 2023

První měsíc v roce byl moc prima. Počasí se umoudřilo, i když je všude spousta sněhu. Leden bývá tady u nás na horách krásný. Vždy je klasická ladovská zima, žádné drastické teploty. To přijde v únoru. Ten bývá vždy totálně odporný :D Studený, ledový, ufoukaný, sníh sleze... Já vždycky říkám, že je to přesně tak, jakoby byla zima nasraná, že už musí táhnout a předat žezlo jaru, tak nám to všechno v tom finále dá sežrat a zmrzněte :D Ne nadarmo byla zima v dávných dobách obdobím bez měsíců :D 

Věděli jste, že poslední den v lednu je delší o jednu hodinu a 7 minut oproti dnu prvnímu?

Začali jsme s Jirkou pracovat na přípravách naší svatby. Nevím, jak jsme to udělali, ale na oslavu přijde víc lidí, než kolik jsme pozvali :D Všichni se strašně těší, protože valná většina lidí, co přijde, jsou prostě naši kolegové z práce. Bude sranda. Naši svatbu nechceme nijak nastrojenou a vážnou. Chceme se prostě pobavit a užít si ten den. 

Zrovna v neděli jsme byli na obědě v restauraci, kterou jsme si vyhlídli, z počátku jsme byli v rozpacích, protože neměli navařené brambory, které jsem chtěla, tak jsem si vyžádala hranolky, které by ale naprosto fantastické, lepší jsem snad nikdy neměla. A celkově bylo celé jídlo pecka. A bylo ho hodně. A po rozhovoru s majitelkou jsme tak nějak prvotní obavy přehodnotili a odjížděli spokojeni a nadšeni, že budeme mít oslavu zrovna zde!

Takže oslavu budeme dělat v malé obci, která je blízko našemu městu. Obec se jmenuje Nová Pláň a patří mezi obce s nejnižším počtem obyvatel v Česku. Trvale zde žije kolem 55 obyvatel :) V 90. letech se zde začalo stavět vodní dílo Slezská Harta, díky tomu je tohle místo atraktivní pro turisty. Je zde půjčovna lodí, koně, koupaliště a dětské hřiště, tenisové kurty, firma Nutrend zde má plnírnu minerálních vod, a taky zde stojí novogotická kaple, která byla v minulosti využívána jako chudobinec. V době, kdy zde žilo nejvíce lidí (v r. 1881), byla kaple přestavěna na školní budovu a nyní je z budovy penzion s restaurací, kde budeme mít svatební hostinu :)

A teď už pár fotek z lednového měsíce. Moc jich není. Střídavě jsme neustále marodili a nikam tak nechodili. O to více času ale mám na jiné věci. Třeba jsem se rozhodla postupně shlédnout všechny Marvelovky. A taky jsem přečetla tři knihy :-)








Výhled na Jeseníky z jednoho místa na mém rajónu.


Novinky v mé knihovně.




Česnečka.


To jsem si takhle kupovala palačinky na benzínce. Říkám paní: "Jeeee, vy máte palačinky. Můžu si vzít?" Paní se začala smát a říká: "Jasně. Kolik jen chcete." Tak říkám: "TŘI!!! Nebo radši jen dvě." Tak se zasmála podruhé. 😄 No a doma se už nedalo odolat a šla jsem je udělat....

Milujeme je i jen tak pokapané citronem a zaprášené moučkovým cukrem. Ale tady jsem si dala s tvarohem, šlehačkou a skořicí.


Snubní. Jsou už doma :-)


Ledové sochy, resort Kopřivná


Vždycky jsem si přála mít zásobu :-D


U kamarádky na návštěvě :-) Takovou kočku bych brala!



S Jirkou jsme toho měli ten den málo (pondělí). Volali jsme si a pak jsme si říkali, že jsme se mohli místo toho někde sejít. Tak se stalo :-) Zaparkovali jsme vedle sebe a chvíli kecali :-D

***



Tracklist:
Alexis Jordan - Hush, Hush
Alexis Jordan - Happiness
Wanastovi Vjecy - Lži, sex a prachy
Taio Cruz ft. Kylie Minogue - Higher
Team - Prievan v peňaženke
Janet Jackson - The Best Things In Life Are Free
Marcela Detroit - I Believe
DJ Sammy - Boys of Summer
Nomenklatur - Explain To Me
Iveta Bartošová - Jseš Bůh
Orly Ben Garti - Sweet Harmony

Přečetla jsem:
Máma zabiják | Asia Mackay
Neviditelná zranění | Věra Fojtová
Císařovna | Gigi Griffis

Viděla jsem:
Sám doma 
Doba ledová: Buckovo dobrodružství 
Con Air 
Lady a Tramp (2019) 
Tenkrát v Kalifornii 
Iron Man 
Iron Man 2 
Rozpoutané peklo 
Dora a ztracené město 


2 komentáře:

  1. Glad you had a good January! Views of the mountains are beautiful. Did not know about the amount of time at the end of the month but was just commenting to my husband yesterday that it was still light out at almost 5:30 in the evening. So refreshing. Hope you have a wonderful February!

    OdpovědětVymazat
  2. Hezké shrnutí a těch dobrot! Hned bych si dala k snídani ty palačinky! :D :)

    OdpovědětVymazat