BLOG
Bloguji
U mě doma
Happy Monday
Baby deník
Nevlezlo se
JÍDLO
Z mého stolu
Všechny recepty
Vaření s FOOD
Vaření s Yummly
Biosfera.cz
CVIČENÍ
Články
Fitness deník
Recenze a tréninky
Jóga
Moje proměny
FASHION & BEAUTY
Notino.cz
Laky
Kosmetika
Oblečení
VOLNÝ ČAS
Knižní koutek
Knižní výzva
Recenze knih
DIY
Háčkování
V PŘEDVÁNOČNÍM ČASE MÁM PRO VÁS SPOUSTU SOUTĚŽÍ. KDE?
Na blogu soutěžíme o tři balíčky od HQH System
Na mém blogu můžete soutěžit ve Velké oříškové soutěži o 5 kg oříšků a semínek
Na FB stránce Anetky Run-Heart se soutěží o mou knihu Moje tělo: koučink
Na FB stránce Správná podprsenka se také soutěží o mou knihu Moje tělo koučink.

PŘEJI VŠEM HODNĚ ŠTĚSTÍ A KRÁSNÝ ADVENT :-)

sobota 23. dubna 2016

Tvarohový makovec

https://3.bp.blogspot.com/-aJXWOSX_8G0/Vxzl9nDcW7I/AAAAAAAAy2w/U2bJWDBZW_YkbzwQokv_mAbZcxAEI2vlQCLcB/s1600/P4230020.JPG

Tohle musím napsat ihned: lepší makovec jsem nikdy v životě nejedla. Přestože jsem měla roky svůj oblíbený, ke kterému jsem se vracela a věřila tomu, že on je ten pravý, musela jsem změnit názor, protože teprve s tímto makovcem jsem zažila skutečné "nebe v hubě" - jak se říká. 

Recept mám z jedné FB skupinky, kam chodím čerpat inspiraci. Tvaroh v makovci nejde vůbec cítit, přesto zaručí to, že je makovec vláčný a nadýchaný. Kdo peče pravidelně, tak ví, že zrovna u makovce je dosažení vláčnosti a nadýchanosti skutečně kumšt. Tento recept ode mne dostává jedničku s hvězdičkou a moc doporučuji všem kuchařinkám, kterým mák chutná. ☺


Ingredience:
250 g tvarohu ve vaničce
250 g krupicového cukru 
250 g polohrubé mouky
200 ml oleje
200 g mletého máku
1 prášek do pečiva
6 vajec (zvlášť žloutky a sníh)
100 ml mléka

Topping
200g moučkového cukru
5 lžic citronové šťávy

Žloutky vyšleháme s cukrem v robotu, přidáme olej, tvaroh a mléko a ještě chvíli šleháme. 
Vařečkou přimícháme mouku s práškem do pečiva a mákem, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Pečeme na 180C zhruba 30 minut. Necháme vychladnout a potřeme polevou. Cukr a šťávu jen smíchejte a rozetřete kuchyňským nožem po makovci.

Je výborný. Už teď se těším na vaše reakce. 

Dobrou chuť ♥


Vaše názory:

1 komentář:

  1. Dobrý den Kristínko, tak už jsme konečně upekla a velká spokojenost. Sice je pravda, že jsem musela trochu ubrat na teplotě (160), protože se to dělalo strašně rychle, ale jinak moc dobrý, krásně vláčný, žádnej "dusič" :) Děkuji za recept!

    OdpovědětVymazat