Tvarohová snídaně na zítřek


Pokud máte rádi upečený tvaroh, bude se vám tohle líbit a taky chutnat. Jde o recept bez mouky
a druhá varianta dokonce bez vejce a cukru, což z koláče na ráno dělá skvělou low-carb
snídani. Je však velmi sytá, tak si porci klidně rozdělte a dojezte jako svačinku :)

Připravte si malou keramickou misku nebo malý pekáček. Ten můj má zhruba 12 cm průměr.

VARIANTA I.

V misce smíchejte následující ingredience:
1 nízkotučný tvaroh z vaničky
1/2  bílého jogurtu (3-4% tuku)
1 vejce
1 lžíci kokosového cukru
1 lžíci kokosové mouky (dejte i jinou, třeba z oříšků)
1 větší lžíci kokosového oleje

Vše metličkou pořádně promíchejte a dejte péct na 180 °C zhruba 30 minut.


Pak troubu vypněte a nechte do rána uvnitř dojít.


Ráno ozdobte teplým lesním ovocem (měla jsem mraženou směs), 
kterou jsem na chvilku povařila v kastrůlku, aby pustilo šťávu.


VARIANTA II.

V misce smíchejte následující ingredience:
1 nízkotučný tvaroh z vaničky
1/2 rozmačkaného banánu
1 šálek mouky z ořechů
1 větší lžička kokosového oleje
1 lžíce oříškového nebo vanilkového proteinu
(nemáte-li protein, oslaďte lžičkou medu) 



Vše metličkou pořádně promíchejte a dejte péct na 180 °C zhruba 30 minut.

Ráno dozdobte opět ovocem, já si udělala pyré z manga :) 

A pak už si nechte chutnat ツ
Tvarohová snídaně je tedy v obou případech vcelku sytá, ale moc dobrá.

Dobrou chuť. 




9 komentářů:

  1. To vypadá naprosto božsky, a musím to zkusit :-) :-)

    OdpovědětSmazat
  2. Zrovna jsem přemýšlela, že bych měla něco udělat s tvarohem, který mám v ledničce a uvidím tento článek :D Vypadá to opravdu výborně! :)

    OdpovědětSmazat
  3. Kristi, jde to i bez mouky? A můžu osladit medem nebo proteinem? :)

    OdpovědětSmazat
    Odpovědi
    1. Bez mouky to bude mokřejší, ona ta mouka docela natahá tu vlhkost z těch ingrediencí.. můžeš zkusit třeba rozmixované vločky. Proteinem sladit můžeš podle mne, med bych dala jako "zálivku" až na hotový tvaroháč :)

      Smazat
  4. Kristi, tohle peču s vločkama. A ovoce někdy dávám hned do směsi, taky je to výborné. Dokonce mi to jí i děti :)
    Máš můj obdiv, jak báječné změny v krátkém čase dokážeš. Tak trochu ti i závidím, protože mě už ubývají jen centimetry a toužím taky vidět i pád čísel na váze. Jde sice o hloupá dvě kila a v podstatě jsem spokojená, ale znáš to. :)

    OdpovědětSmazat
  5. Kristino, moc Ti děkuji za recept, už jsem měla absťák :-)

    OdpovědětSmazat
  6. Už mám jasno dneska si to udělám na snídani.

    OdpovědětSmazat
  7. pekla jsem to dokonce 45 minut a nebylo to hotový navíc jsem z toho se necítila dobře. Celkem mě to zklamalo na to jak to vypadá (1.recept)

    OdpovědětSmazat
    Odpovědi
    1. To je mi líto. Já to pekla už mnohokrát a vždy se podařilo. Nevím, zda nebylo očekávání spíš takové, že se bude výsledek podobat "buchtě". To určitě ne. Jelikož tahle verze neobsahuje mouku, která by absorbovala dostatečně vlhkost, bude výsledek zkrátka mokřejší :) Pokud chcete výsledek krapet "kompaktnější", pak určitě použít klasickou krupici.

      Smazat

Instagram