Arašídové máslo s perníkovým kořením (Nutribullet)


K Vánocům jsem si pořídila Nutribullet (600 W) a to hlavně proto, že mne přestalo bavit každou
 chvíli kupovat nový a nový mixér. Chyběly mi koktejly z ledu a z ovoce bez toho, aniž bych
musela kousat kusy. A hlavně, chtěla jsem si dělat vlastní pomazánky, ořechová másla a kvalitně
 rozcupovat zeleninu do omáček. No... vše jsem vyzkoušela, z Nutribulletu jsem nadšená, ale
z oříškových másel jsem měla velký respekt.

Před nedávnem jsem vyzkoušela slunečnicové s mandlemi, ale nebylo to ono. Použila jsem špatnou
 čepel a dost jsem se s tím nadřela musím říct :) A přitom to chtělo jen obkouknout pár videí a heleme
se, za 5 minut jsem měla hotové arašídové máslo vlastní výroby.

Nejdříve jsem zkoušela jen z trošky, respektive ze 100 g arašídů, ale jelikož to dopadlo skvěle,
udělám si příště várku větší. I když, nevím nevím, způsob, jakým do mne oříšková másla padaj
je vcelku neestetický :D

Jak na to:
Připravte si Nutribullet s menší nádobkou a čepel na mletí.
Ten má jen dvě "paže" jakoby do boku. Extraktorem to máslo zkrátka neuděláte.
Do nádobky vsypte 100 g arašídů a rozmixujte na mouku.
Rozšroubujte a přidejte malinkou lžičku kokosového oleje, 1/2 lžičky skořice a 1/2 lžičky
perníkového koření. Já přidala ještě opravdu malinkou lžičku medu. Menší než klasickou.

Nyní budete dělat jednu věc. Chce to trpělivost, ale garantuji vám, že do 5 minut budete
mít máslo hotové. Vtip je v tom, že nyní budete směs mlít tzv. pulsováním. Jen dvakrát třikrát
Nutribullet promáčknete, pak vytáhnout, rozšroubovat a lžičkou sejměte z krajů nádoby a z pod
nožů, které směs melou. Tento postup zopakujte zhruba pětkrát.

A je hotovo. Víc jsem toho skutečně nedělala. Ještě jsem přemýšlela přidat do másla proteinový
prášek, příště zkusím možná vysokoprocentní rozpuštěnou čokoládu, ale také mne hodně láká
samotné mandlové máslo či krém z lískových oříšků. No, někde se začít musí a myslím, že zrovna
 s arašídy je to skvělá volba :)



Share on Google Plus

♡ Kristina Cechova

    Komentáře čtenářů
    Facebook komentáře

0 komentářů :

Okomentovat