Low-carb příloha (k masu či rybě)


Dnešní recept je pro ty, kteří se stravují nízkosacharidově nebo si low-carb den občas zařadí. Jde o přílohu k masu či rybě a dokonale nahradí brambory, rýži nebo těstoviny. Kromě nízkého množství sacharidů má příloha také malé množství kalorií, takže si jí můžete dát na talíř pořádnej kopec.

Budete potřebovat:

200 g mraženého květáku
hrst mraženého hrášek
lžíci másla/oleje
1 malou nastrouhanou mrkev 
1/2 cibule nadrobno
1 stroužek česneku
1 vejce
sůl, pepř

Jak na to?

Nejdříve si vše připravíme. Květák i hrášek vytáhneme asi čtvrt hodiny před přípravou z mrazáku. Nakrájíme si cibuli, připravíme česnek a nastrouháme mrkev. Povolený květák rozmixujeme nadrobno nebo (jako já) nožem na prkýnku nakrájíme na drobné kousky. 

Na pánev dáme lžíci tuku, vhodíme cibuli, mrkev, květák, hrášek i česnek a smažíme. Zhruba po 8 minutách přidáme vejce, které do zeleniny zamícháme. Osolíme a opepříme a ještě asi dvě minuty smažíme. Ihned podáváme ještě teplé. Rozhodně si můžete dát i tak samostatně :)

Přeji dobrou chuť!

Kristina




2 komentáře:

  1. Skvělý a zdravý tip, rozhodně vyzkouším! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já květák nemám ráda, ale rozhodně je to pestré jídlo :-)

    http://www.jancahala.cz/

    OdpovědětVymazat