sobota 30. ledna 2016

Celozrnný kakaový koláč



Tenhle koláč je výtečný i tři dny. No vážně. Je jednoduchý, jelikož se všechny ingredience smíchají, plácne se to na plech a peče. Žádné piplání a skvělý výsledek zaručen. Můžete si jej připravit z poloviční verze, kterou vám se napíši, nebo můžete udělat více množství, tak pak stačí dávku zdvojnásobit. Jdeme na to.

V míse smíchejte:

1 hrnek celozrnné pšeničné mouky jemně mleté
1/2 hrnku třtinové cukru s vysokým podílem melasy
(takový cukr je tmavý skoro jako kafe,
světlý třtinový cukr nekupuji, protože to
vyjde nastejno s klasickým řepným)
3/4 hrnku mléka (mandlové, kokosové, nebo jiné rostlinné)
1/2 balíčku prášku do pečiva bez fosfátů
1 bio vanilkový cukr
1 vejce
1 vrchovatá lžíce neslazeného kakaa

Pečte ve vymazaném plechu nebo v plechu vystlaném pečícím papírem.
Já peču tento klasicky na 175C asi 20 minut ☺ Kontroluji špejlí.


Dobrou chuť :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat