Celozrnný kakaový koláč


Tenhle koláč je výtečný i tři dny. No vážně. Je jednoduchý, jelikož se všechny ingredience smíchají, plácne se to na plech a peče. Žádné piplání a skvělý výsledek zaručen. Můžete si jej připravit z poloviční verze, kterou vám se napíši, nebo můžete udělat více množství, tak pak stačí dávku zdvojnásobit. Jdeme na to.


V míse smíchejte:
1 hrnek celozrnné pšeničné mouky jemně mleté
1/2 hrnku třtinové cukru s vysokým podílem melasy (takový cukr je tmavý skoro jako kafe, 
světlý třtinový cukr nekupuji, protože to vyjde nastejno s klasickým řepným)
3/4 hrnku mléka (mandlové, kokosové, nebo jiné rostlinné)
1/2 balíčku prášku do pečiva bez fosfátů
1 bio vanilkový cukr
1 vejce
1 vrchovatá lžíce neslazeného kakaa


Pečte ve vymazaném plechu nebo v plechu vystlaném pečícím papírem. 
Já peču tento klasicky na 175C asi 20 minut ☺ Kontroluji špejlí.

Dobrou chuť :-)

Share on Google Plus

♡ Kristina Cechova

    Komentáře čtenářů
    Facebook komentáře

4 komentářů :

  1. Looks really delicious! I like using whole wheat flours in baking they taste better for me ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hello, and thank you for your comment, I love reading your blog :)

      Vymazat
  2. Vyzkoušela jsem a můžu jen doporučit <3 Vláčný, nadýchaný, mňam!

    OdpovědětVymazat