Africký salát s mangem a okurkou


Vím, že se budete nad kombinací následujících ingrediencí trošku podivovat a vůbec vám to
nemám za zlé. Já to měla naprosto stejně :-) Mango, rajčata, česnek, skořice a arašídy k tomu?

Výsledek je však opravdu senzační a já do sebe hodila celou jednu plnou misku bez pokrčení nosu.
Pokud si chcete ušetřit v bříšku místo na nějaké dobroty na oslavu a přesto chcete něco výživného
sníst, pak se pusťte do tohoto salátu, kde mango tou svou sladkostí krásně kontrastuje s ostatními
surovinami. Budete chtít víc :-)


Budete potřebovat:

10 cm salátové okurky na tenké plátky
1 lžíci nadrobno nasekané červené cibulky
malý stroužek česneku prolisovaný
sůl
1 lžíci oleje
1 malé rajče na malé kostičky
1/4 lžičky skořice 
1/4 manga na kostky
nesolené arašídy (jen na posyp)

Jak na to:

V míse smíchejte okurku na plátky s česnekem, cibulkou a solí, smíchejte a nechte chvíli stát.
V další misce smíchejte olej, rajčata, skořici a mango.
Vsypte do misky s okurkou a pořádně promíchejte. 
Dejte do servírovací misky a zasypte nasekanými arašídy.

Dobrou chuť :-)



Share on Google Plus

♡ Kristina Cechova

    Komentáře čtenářů
    Facebook komentáře

1 komentářů :