Bramboračka



Jestli toužíte po dokonalé bramboračce, tahle předčí veškerá vaše očekávání. Je naprosto dokonalá. Dělala jsem ji jen pro sebe a přítele, a nakonec si daly i děti, do kterých bych neřekla, že by tohle snědly. Já jako malá jsem tyto polévky úplně nesnášela :) Ale asi to bude stylem zpracování, protože tuhle bramboračku bych mohla jíst kdykoli a v jakémkoli množství.

Budete potřebovat: 

2 hrsti nakrájených hříbků
2 mrkve na tenká kolečka
1/4 celeru na proužky
4 střední/větší brambory
1 cibule
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
1 lžička drceného kmínu
2 stroužky česneku
1 lžička majoránky
sůl
čerstvá petrželová nať
1 litr vývaru

Jak na to?

Hřiby omyjeme studenou vodou a nakrájíme. Připravíme i ostatní zeleninu. Ve velkém hrnci rozpustíme máslo, vhodíme kořenovou zeleninu a přidáme i na drobno nasekanou cibulku. Zaprášíme moukou a malou chvilku restujeme. Přidáme hřiby, na kostičky nakrájené brambory, zalijeme asi 1 litrem vývaru, přidáme kmín, přivedeme k varu a dalších 20 minut vaříme na mírném plameni. Poté vhodíme nasekaný nebo prolisovaný česnek, majoránku a už jen necháme projít varem. Dochutíme solí. Na talíři polévku zasypeme nasekanou petrželkou. Polévku můžete dle libosti ještě dohustit moukou a studenou vodou, záleží, jak moc hustou máte polévku rádi. 

Dobrou chuť :)

K.


inspirováno časopisem FOOD 

Žádné komentáře:

Okomentovat