Původní recept od čtenářky pro časopis zde |
Indický jablečný koláč
Autorka blogu

Miluji pohodu, klid, ticho, svůj koutek, čas pro sebe, hygge, knihy, psy, jaro a podzim, život v horách. Věčně nestíhám číst, cvičit jógu, shlédnout film, nalakovat si nehty nebo se jít někam provětrat ven a přijít na jiné myšlenky. Jsem ta, co potřebuje hudbu do uší, tanec sama v pokoji, vaření, pečení a následně i jedlíky kolem sebe, co to všechno zkonzumují. Jsem ta, co potřebuje všechno krásné vyfotit, protože kreslit neumí. Jsem ta, co nemá trpělivost a všechno chce mít hned. Naštěstí jsem už dorostla do věku, kdy je mi spousta věcí jedno a tak mě toho už moc v životě netrápí. S hlupáky neargumentuji, drzouny ignoruji, šikovnost, píli a hezkou povahu umím ohodnotit. Jsem schopná neznámé ženě v obchodě pochválit její šaty nebo účes. Dobrých slov není nikdy dost. Dělá mi radost další spousta věcí, ale na prvním místě je vždy moje rodina. Jsou mojí oporou a důvodem, proč dýchám! Jsou mi vším.
Populární za poslední měsíc
-
Inspirovala jsem se starším vydáním časopisu F.O.O.D, kde recept na pomazánku byl. Pomazánka je lehká, přesto sytá. Ideální na čerstvé pečiv...
-
Pamatujete si ještě na cuketový chlebíček , na který jsem vás zhruba dva týdny nazpět lákala? Tak tentokrát jsem improvizovala se stejným...
-
Vždy, když mne někdo pochválí, že jsem něco pěkného uháčkovala, řeknu, že na tom není nic složitého a zvládne to každý. A téměř nikdo mi ...
-
Když jsi po 10 týdnech v práci a říkáš si, zda jsi neudělal chybu, že jsi dal výpověď a hned první den se přesvědčíš, že ne.... Že už to nik...
-
Daniel (39 let) je dánský trenér žijící v Německu. Trénuje od chvíle, kdy dostal od svého strýce pár činek a to byl moment, kdy si posilován...
-
Tohle musím napsat ihned: lepší makovec jsem nikdy v životě nejedla. Přestože jsem měla roky svůj oblíbený, ke kterému jsem se vracela a v...
-
Milujete taky tvarohové koláče, buchty, šátečky a všechno s tvarohem? Já děsně. A jednoho speciálního milovníka tvarohu mám i doma. Vlas...
Krása! Tento koláč také miluju! Jak tvarohový, tak jablečný!
OdpovědětVymazatno vida, já ho dělám podle receptu, který se jmenuje prozměnu Maďarský jablečný koláč :oD jen to máslo nerozpouštím ale sypu nahoblinkované.. a taky byl ten původní hrozně moc cukrový :o)
OdpovědětVymazatTen je! Jablka ja tuze rada. :))
OdpovědětVymazatTo vypadá dobře!
OdpovědětVymazata taky velice jednoduše:-P
chci se jen zeptat, jak dlouho se to cca peče? chápu chápu, do zlatova .. ale jen jestli je to zhruba deset minut nebo třeba zhruba půl hodiny nebo třeba zhruba hodinu ...peču jednou za uherský rok, takže nejsem v tom tak zběhlá... s jak dlouhou dobou počítat, jestli si to upeču ráno před prací nebo to raději nechat na volný čas:-) děkuji za odpověď!:-)
jasný :) podle mne ta varianta 1 bude delší než 2. Tu první jsem dělala zhruba těch 25 minut (taky záleží na troubě), ale podle mne varianta 2 by mohla být rychleji, tím, že je to máslo přímo už v té mouce, tam by to tak dlouho trvat nemuselo, podle mne do 15 minut to v předehřáté troubě bude hotové.
VymazatDěláme variantu 2 ale místo jablek dáváme hromadu tvarohu :) :3
OdpovědětVymazatKristinka, prosim ta, aky mas priemer tej misky? Pecenie v malom mi vyhovuje, tak aby som zhruba vedela aka je to davka.
OdpovědětVymazatMně to také vyhovuje v menším, tohle je mistička jen 12,5 cm široká a 4 cm hluboká :) aspoˇto píší v tom obchodě :) ale odpovídá to :)
VymazatSupiš, ďakujem. Vyskúšam.
VymazatA podľa slovenského kalendára máš dnes meniny :) Tak všetko najlepšie :)
VymazatJééé, to je milé, že sis vzpomněla, moc děkuju :))
Vymazat