Dnes bylo překrásné jarní počasí a já dostala vyloženě chuť připravit nějakou dobrotu, něco typicky jarního až letního a úplně jiného, než jsem doposud pekla. Volba padla na cheesecake, který jsem v životě nedělala. Takže tohle je moje premiéra.
Původní recept jsem převzala z časopisu Food. Já pekla a připravovala bez špetku cukru. V ingrediencích jsem jej ale ponechala, rozhodněte se sami, kolik jej tam dáte. Já jenj zcela vynechala. Původní recept obsahoval naprosto katastrofální množství cukru - takže jsem vynechala celkem jeden hrnek cukru a hrnek čokolády.
Recept je nenáročný, i když bude vypadat složitě. Jedinou nevýhodou je, že zašpiníte více nádobí... nebo možná taky ne. Možná jsem jen já "umělec" :-) Jak říkám, dělala jsem ho poprvé (a ne naposledy) a pravděpodobně to bude jen chtít systém.
Celý recept se skládá
- z korpusu
Budete potřebovat: 1 hrnek rozdrcených BeBe sušenek, 3 lžíce cukru a 1/2 šálku rozpuštěného másla - tvarohové směsi
Budete potřebovat: 250 polotučného tvarohu, 1/2 hrnku cukru a 3 vejce - malinové omáčky
Budete potřebovat: 250 g (mražených) malin, 2 lžíce cukru, 2 lžičky bramborového škrobu (já měla Solamyl), 120 ml vody - čokoládové omáčky
Budete potřebovat: 1/2 šálku 30% smetany, 100 g bílé čokolády
Vše si postupně připravíme, abychom pak dort jen dali dohromady a pekli.
Připravte si formu s odepínacím dnem. Já měla formu o průměru 20 cm.
1) Korpus: smíchejte, zpracujte a rozprostřete pečlivě prsty po dnu formy. Dejte stranou.
2) Čokoládová omáčka: ve vodní lázni rozehřejte čokoládu a smetanu a dohladka promíchejte.
3) Zapněte troubu na 165°C.
4) Malinová omáčka: než se čokoláda rozpustí, dejte vodu do nového kastrůlku, přidejte škrob a maliny (část dejte stranou na ozdobu). Vařte zhruba 5 minut, dokud směs nezhoustne. Přepasírujte přes sítko a dejte stranou.
5) Tvarohová směs: v míse smíchejte tvaroh, cukr a po jednom zapracujte vejce. Vmíchejte rozpuštěnou čokoládu a metličkou (vidličkou) dobře promíchejte.
6) Do korpusu nalijte polovinu tvarohové směsi a zakapejte 3 lžícemi malinové omáčky. Vlijte druhou polovinu a znovu dejte 3 lžíce malinové omáčky. Špičkou nože pak vytvořte mramorování.
7) Pečte zhruba 60 minut, dokud tvarohová náplň nezpevní.
8) Nechte vychladnout (nejlépe přes noc), ozdobte malinami a zakapejte na talířku při podávání zbylou omáčkou. Pro mlsné je možné přidat ještě čokoládovou polevu (není třeba).
A teď už vám popřeji dobrou chuť, cheesecake dopadl fantasticky.
Sami můžete porovnat rozdíl mezi mým výsledkem a výsledkem z časopisu (vpravo).
Jsem ráda, když "dílo" vypadá tak jak má a přibližuje se tomu, co je dáno na obrázku :-)
K. ♥
